Höstbestyr

Efter sensommaren och höstens körningar har det så blivit dags för T46 att åter bli torr under fötterna. I slutet av oktober rullade hon upp på slipen på Gålö, och arbetet med att vintersäkra maskineriet tog vid.

För att undvika att ha värmare igång i maskinrummet hela vintern är det viktigt att inte bara konservera motorerna, men också att se till att alla ledningar och motordelar är tömda på vatten. Och mycket vatten är det som går åt till att kyla våra italienska tenorer…

Vatten ur avgasrörets mantel töms ut

Vi har under säsongen märkt att det varit vissa problem med BBHM, och i samband med vinterrustningen så demonterades ena kompressorn på den motorn. Det visar sig att den har en trasig slirkoppling. Så nu ligger den i Akuten, och väntar på omsorger under vintermörkret. Trots allt skönt att ha detta klart redan nu, så att vi kan planera in arbetsinsatserna i god tid.

Vänster kompressor från BBHM, redo att åka till Akuten

För att få vattenfritt i systemen är det inte bara att öppna upp och tömma, vissa delar av maskineriet behöver blåsas rena med tryckluft också. Ett arbete som kräver en del gymnastik emellanåt, då inte alla rör och ledningar är placerade enkelt nåbara. Men det är ju en del av charmen med arbete på ett museifartyg 🙂

Idel glada miner nere i gruvan 🙂

Givetvis är det en del vatten som ligger i kölen, och detta behöver också tömmas ut. En del går att suga ut, vilket vi också gör under säsongen. Men vid torrsättning finns även alternativet att öppna dyvikan och fånga allt i fat som placeras under kölen.

Enkelt att lyfta fram grejer med traktor!

I år blev det i runda slängar 80 liter som fångades i fat under kölen. Allt som tas om hand går givetvis till korrekt återvinning, något som koordineras av alla fartygen på Gålöbasen.

Fyllda fat, redo för återvinning

Det sista ingreppet vad gäller vintersäkring är att med våtdammsugare ta upp det sista ur spantfacken. Därefter är maskinrummet redo för vinterdvalan.

Härnäst: täckning av fartyget, som skydd för snö och vind. Winter is coming!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.